Velkommen til IntelliGrid Projektet

Et Interreg-sponsoreret projekt

Med en finansiering på 1 million Euro fra Interreg EU, vil vi skabe balance i strømforbruget i husholdningerne i Europa. Kom og deltag i projektet hvor vi involverer husholdninger fra Syddanmark og Nordtyskland!

Ideen med IntelliGrid projektet er at bruge tilgængelig og bæredygtig energi på en mere effektiv måde. Behovet for strøm er nemlig ikke konstant over hele dagen. Det samme gør sig gældende for produktionen af strøm og tilgængeligheden af strøm. Det skifter fx fordi der er meget sol eller fordi vinden blæser mere end hvad vejrudsigten forudsagde. Og så er der mere strøm tilgængelig end hvad der er behov for. I stedet for at slukke for vindturbinerne og miste potentialte for strøm, kunne det så ikke være langt effektivt at skrue op for forbruget, også når vi ikke er hjemme? Det er denne tanke der driver IntelliGrid: brug strøm som vinden blæser!

Målet med projektet er at evaluere om det er muligt at tænde for de strømslugende hårde hvidevarer i husholdningerne og dermed sprede forbruget af strøm ud over hele dagen.

Du kan læse mere om dette emne her.

IntelliGrid er finansieret af ‘Interreg Deutschland-Danmark’ med midler fra ‘European Regional Development Fund’. Du kan læse mere om ‘Interreg Deutschland-Danmark’ på www.interreg5a.eu

Contact Us

12 + 1 =