Om – Projektpartnerne

IntelliGrids Projektpartnergruppe består af 4 projektpartnere, hver med deres unikke kompetence og erfaringer, der bistår målene i projektet

Deltagere fra Fachhochschule Kiel

Fachhochschule Kiel er et tværfagligt universitet etableret i 1969 og som arbejder med de nyeste teknologiske løsninger. Fachhochshule Kiel består af nogle af de største hjerner inden for udvikling af it-arkitektur og ‘Internet-of-Things”. De står som ansvarlige for projektledelsen, samt design, konstruktion og oprettelse af grænseflader mellem software og hardware. Fachhochschule Kiel er også ‘lead project partner’ på IntelliGrid-projektet.

Semir Salkic

Semir har en bachelorgrad i elektronik- og kontrolsystemer fra Sarajevos Universitet, Bosnien og Herzegovina. Hans forskningsfokus er inden for maskinlæring i ‘Internet-of-Things’. Semir har over 2 års erfaring som software ingenør og har specialiseret sig i ‘full stack’ web-udvikling med betydelig erfaring som deltids ’embedded’ ingenør. Semir studerer pt. på en Master i Data
Science på Ljubljana Universitet i Slovenien.

Ralf Patz

Ralf Patz er professor i ‘Applied Sciences’ på Fachhochschule Kiel (Tyskland) og forsker i ‘Internet-of-Things’. De sidste 20 har Ralf arbejdet i både UK og Tyskland og hjulpet små og mellemstore virksomheder. Ralf har en PhD Signal Processing fra Glamorgan Universitet (UK) og en MBA Glomargan Business School.

Deltagere fra Roskilde Universitet

Grundlagt i 1972 var Roskilde Universitet en af pionererne  inden for kritisk teori og forskning via gruppebaseret projektarbejde i Danmark. Roskilde Universitet har årtiers erfaring med brugerinvolvering og fokuserer på det menneskelige adfærdselement i projekter. Roskilde Universitet er ansvarlig for kommunikation, PR, involvere brugere og for at designe testen af IntelliGrid-stikket i de danske og tyske husholdninger.

Magnus R.P. Hansen

Magnus er lektor i “Information Systems” på Roskilde Universitet, Institut for Mennesker og Teknologi. Magnus’ forskning er inden for brugerdrevet involvering og inddragelse, og design af organisatorisk forandring. Magnus har en PhD i “Information Systems Development” fra Roskilde Universitet and har udgivet mere end 20 værker inden for projektledelse, it-udvikling og implementering og virtual reality design og evaluering. Magnus’ personlige interesse er indenfor grøn it og bæredygtighed og han har svoret at udfylde det hul der eksisterer i forskning af forandring til bæredygtig adfærd i husholdningerne.

Frants Christensen

Frants Christensen er samfundsfagsforsker og har arbejdet med innovation og teknologi indenfor mange områder, heriblandt sundhed, landbrug og energisektoren. Han er også konsulent inden for ledelse, organisering, medarbejderkompetencerudvikling, interessentinddragelse, co-creation og økonomisk analyse. Frants er på nuværende tidspunkt ansat som ekstern lektor og underviser i ‘Methods and organization’ på Universitets -og  University College niveau.

Jan Pries-Heje

Jan er professor i Information Systems på Roskilde Universitet, forskningsgruppeleder for “Bæredygtig Digitalisering” og studieleder for “Master i Projekt- og Forandringsledelse”. Hans forskningsinteresse er at designe og bygge innovative løsninger til ledelses- og organistoriske problemstillinger relateret til it. Han er  for nyligt begyndt at interessere sig for bæredygtighed og grøn it. Jan har en PhD in softwareudvikling fra Copenhagen Business School. Han har publiceret mere end 250 akademiske artikler og 20 bøger og har mere end 25 års  erfaring som projekt- og forskningsleder for forskellige innovationsprojekter.

Jeffrey A. Christensen

Jeffrey Christensen har en PhD i Technology and Social Change fra Linköping Universitet. Hans afhandling undersøgte flere måder hvorpå HIV-behandling bliver udført i praksis. Hans forskning udtrykte et fokus på hvordan refleksive, performative og normative dimensioner i nuværende governance-sammensætninger, forskningspraksisser og kliniske interventioner. Jeffrey arbejder videre med hvordan teknologiske artefakter kan “størkne” sociale relationer. Hans nuværende interesser handler om bæredygtige informationssystemer og design af energiregulerende enheder i danske og tyske hushodninger.

Deltagere fra AttractSoft GmbH

AttractSoft GmbH befinder sig i Kiel, Tyskland og leverer en lang række af skræddersyede webløsninger og produkter. AttractSoft hoster og sørger for back- og frontend håndtering af softwaren til IntelliGrid, inklusive datahåndtering, web hosting, design og projektstyringsværktøjer.

Raitschin Raitschew

Raitschin Raitschew er CFO og medstifter af AttractSoft GmbH. Udover finansielle opgaver leder Raitschin også de store, eksterne opgaver og kunder såvel som e-handel og web-mediedelene af firmaet.
Raitschin har studeret “New Media and History of Art” i Kiel og virksomhedsledelse i Hamborg.

Deltagere fra GEA-SAT ApS

GEA-SAT ApS leverer internet og bredbånd til de ydre regioner i Danmark, Norge og Sverige. Med megen erfaring inden for energisektoren og dermed et stort netværk, står GEA-SAT ApS for at række ud til potentielle kunder og andre interessenter. GEA-SAT er ansvarlig for at se potentielle forretningsmuligheder og står derfor også for at udforme business cases.

Gorm E. Andersen

Gorm Andersen er CEO for GEA-SAT ApS og har mere end 25 års erfaring med at udforme og udforske bæredygtige løsninger i energi- og klimasektoren. Gorm har arbejdet med Syd Energi, Dansk Gas Distribution, DONG/ ELSAM, Odense Energi og er ekspert inden for energi, klima og forsyning. Gorm har en B.Sc i “electrical engineering” og en B.Comm. i organisations- og forretningsledelse fra Syddansk Universitet.